När du har tömt ut alla möjligheter att få ett förlag att nappa på ditt manus kan det vara klokt att ge dig på egenutgivning. Om du brinner för det du skrivit finns det många vägar att nå ut. Ge inte upp om du blir refuserad av de etablerade bokförlagen! Du vet att det du skrivit är bra men kanske inte helt politiskt korrekt, kanske utmanar du makteliten och den gängse normen? Att få ett förlag att publicera ditt verk är svårt om du inte har kontakter inom branschen eller följer deras agenda till 100 %. Ta då saken i egna händer och publicera din bok ändå!

Publicera din bok via en nättjänst

Har du suttit och plitat på ett bokmanus som börjar kännas klart och publicerbart, men inte fått något gehör hos de stora aktörerna? Då är det dags att ta tag i saken själv. Om du gillar vad du har skrivit och tror att språket är bra är det enkelt att ge ut ditt manus som en bok med hjälp av originell ge ut bok, allt kan då bli som du tänkt.

Självutgivning av bok

Jag har läst flera böcker skrivna av människor som har givit ut sina böcker på egen hand, de flesta håller hög kvalitet. Av någon outgrundlig anledning har de inte fått ett förlag i ryggen som kan hjälpa till med marknadsföringen. Varför? Ja, det är en bra fråga. Kanske passar manuset inte in i årets utgivning eller så är det något som skaver, kanske vad gäller politisk korrekthet. En egenutgiven bok som jag har läst och minns är Lignumkorset: En resa i tid av Viktor Nilorak. Utgivarens namn är en pseudonym, men efter lite research förstår jag att det är en kvinna som har skrivit boken, men storyn är formad även av hennes man. Så härlig bok och spännande dessutom! Det är en kulturromantisk deckare, kan man säga. Men det finns fler, så ge inte upp om du går i författartankar!