Hemstädning låter alltid som en bra idé. Att ha ett rent och fräscht hem är något som alla önskar sig. Många lever en stressig vardag där tiden inte räcker till allt man skulle önska sig. Städning är en av de sakerna. Att boka en hemstädning i Örebro kan i sådana fall kännas som ett måste. Har du dock en kärv ekonomi som inte räcker till, kan tjänsten visserligen kännas som lyx.

Har du svårt att få ihop det men ändå behöver städhjälp för ditt hem kan du alltid göra en noggrann undersökning av de erbjudna tjänsterna. Lättast görs den på nätet genom att jämföra priser som är aktuella för tillfället. Vissa städfirmor tar timlön medan andra erbjuder standardpaket innehållande olika tjänster. Ta dig gärna en titt! Det kan finnas en bra variant för hemstädning i ditt hem i Örebro.

Hemstädning i Örebro – återkommande eller storstädning

Hemstädning i Örebro och egentligen överallt i Sverige kan delas på två – återkommande städhjälp eller en storstädning.

Skillnaden dem två emellan är att den första är en tjänst som sker med jämna mellanrum t.ex. varje eller varannan vecka medan den andra är en engångstjänst.

En återkommande hemstädning inkluderar städhjälp enligt en städlista med olika moment. Listan har du kommit överens om med städfirman. Detta görs alltid i förväg innan själva städningen påbörjats. Tjänsten anpassas alltid till dina individuella önskemål och behov. Vissa städfirmor erbjuder även tilläggstjänster för klienter som använder sig av deras återkommande tjänster då dessa kan variera företag emellan, men oftast handlar det om strykning och tvätt.

En storstädning brukar oftast kosta mer än en återkommande sådan och omfattar en noggrannare rengöring av bostaden. En storstädning beställs oftast om man inte städat på länge eller ska flytta ur bostaden och behöver lämna den i ett perfekt skick.

Nya RUT-avdraget för hemstädning Örebro

RUT-avdraget kan användas för hushållsnära tjänster som tvättning, underhåll av hemmet eller rengöring.

RUT-avdraget blev aktuellt  2007 men vissa förändringar skedde under 2018. För din hemstädning i Örebro eller i någon annan stad i Sverige är du som privatperson berättigad till att få ett avdrag upp till 25.000 kr per person och år. Kontakta ett lokalt städföretag i Örebro. Är du däremot över 65 år kan du fortsatt nyttja det gamla avdraget (som gällde fram till år 2016) upp till 50.000 kr per person och år.

Ett praktiskt tips är att dela RUT-avdraget mellan 2 personer i samma hushåll. Därigenom kan du alltså erhålla upp till 50.000 kr per år för RUT-tjänster.

Kom även ihåg att det endast är städföretag med F-skattsedel som är berättigade till att erbjuda tjänster med RUT-avdrag för hemstädning i Örebro och resten av Sverige. Avdraget görs direkt på städfakturan.