Arbetsmarknaden inom markarbete i Stockholm är väldigt speciell. Under sommarhalvåret när det kryllar om markjobb är firmorna väldigt benägna att anställa och vice versa under vintern. För när mörkret kryper in över Stockholm kryper även pessimismen in över branschen för markarbete, det är tråkigt men sant. Om du har ett otroligt CV med mycket bra erfarenheter inom mark så kommer de dock inte att tacka nej, även om det är vinter.  Så allt handlar egentligen om timing, om det inte är så att du har arbetat i branschen i många år. Så har du det lite enklare och större frihet att söka runt.

Säsongsbaserat markarbete i Stockholm

Tyvärr är det ju även så att i och med att det finns lite projekt under vintern, blir säkerheten för anställda allt sämre. Det finns en hel del konkurser inom markarbete och anställda blir knappt någonsin fast anställda längre. Utan dem får harva runt på företaget som antingen timanställda eller som tillsvidareanställd.

Tyvärr tråkigt men det är så markarbete ser ut, och det finns inte mycket att göra än att gilla läget. För det kommer att bli tuffare när konjunktursvängningarna i Stockholm vänder och företagen måste tighta till budgeten. Då är det bara att för att cheferna tycker om dig och att dina sex månader som tillsvidareanställd har gått! Att sakna säkerhet är självklart jobbigt men branschen som helhet är underbar.

Denna markfirma arbetar kontinuerligt med att erbjuda sina anställda bra anställningsavtal med god säkerhet.

Gräva fiber i Stockholm

En av nischerna inom markarbete skulle jag säga är betydligt mycket bättre än dem resterande, och det är fibergrävning! För där blir det en hel del trevlig kundkontakt, bra träning med spaden och stor variation. För den som gillar pussel så blir det även en hel del problemlösning som man stöter på i trädgården. Det brukar ju nämligen finnas en hel del stenar i rabatter och under jord som du behöver ta dig runt, över eller under.

Jag rekommenderar dig att kontakta företaget direkt så kan dem guida dig genom processen och förverkliga din drömträdgård!