Det finns så otroligt många typer av skor i världen. Näbbstövlar, flipflops, kängor, pumps eller träskor, det är bara att välja vad man trivs med på fötterna. Ibland kan klimatet spela in i valet av skor. Det är få som frivilligt tar en långpromenad i ett par flipflops när det är minus 25 ute och snötäckt. Skor ska vara skönt och behagligt för fötterna. Man ska känna att de sitter bra på foten och ger det stöd de behöver.

Snygga och rejäla skor

Ibland vill man bara slippa vara präktig och köpa något som är modernt och snyggt. Självklart kan man köpa skor bara för att de är snygga. Däremot är det svårt att komma ifrån känslan av felköp när fötterna kreverar i de snygga skorna. Då är det läge att byta tillbaka till skor man vet att fötterna trivs i.

”Ta av dig skorna” sjöng Povel Ramel i en sång han skrivit med Beppe Wolgers. Den första meningen ”varje gång du tar av dig skorna så medge att det känns skönt” är intressant. Om man stövlar omkring i sina skor i flera timmar så kanske man börjar undra vad det är för typ av skor man har. Speciellt om det är skönast när man tar av sig skorna.

Bekväma och snygga skor

Ett par fotriktiga skor behöver inte alls vara tråkiga och trista. Det finns till och med bekväma skor med klack om man är lite van att gå i dem. Men med ett par bekväma skor så kan man gå både långt och länge. Det finns alltid människor som tror att fotriktiga och bekväma skor behöver se torra och tråkiga ut.

Vilken tur att utvecklingen går framåt även när det gäller skor! Inte bara Christian Louboutin kan designa skor, faktum är att varenda tillverkare har skodesigner. Till viss del behöver skorna hålla en linje som stämmer väl överens med tillverkarens övriga sortiment. Efter att man fått till känslan så kan man designa en snygg sko som passar alla åldrar. Även om man har breda vrister, smala fötter eller behöver inlägg finns det skor för alla fötter.